Aktiviteter

Alle er velkomne til Kjellerup Valgmenigheds arrangementer.

Vi tager ofte kirkekaffe i våbenhuset efter gudstjenesten.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Efterårsmøde 2017 – ”Luther tematisk og kulinarisk”

8 oktober 2017 - 10:30 - 16:30

Kl. 10.30 Gudstjeneste i Mariekirken ved Marianne Gyldenkærne.

Kl. 12.00 Middag ”Luthergryde”.

Kl. 13.15 Foredrag ved præst Jacob Ørsted, Helligåndskirken i Flensborg, om Luthers bordtaler. Jacob Ørsted har skrevet bogen ”Godbidder” – citater fra Martin Luthers frimodige tale omkring middagsbordet.

Med dette foredrag inviteres du til bords hos reformatoren Martin Luther. Hver aften sad 30-40 mennesker bænket og enten talte med eller lyttede til reformatoren. Undervejs skrev de studerende Luthers ord ned, og der var en del! De er siden blevet samlet og kendt som Luthers bordtaler. Luther brændte for sin sag og talte uhæmmet med en intensitet, der kunne virke skræmmende, når han udgød sine bebrejdelser, indsigelser og spot mod sine modstandere.

Emnerne var mange og tæller bl.a. ægteskab, børn, undervisning, krig, død, staten og kirken. Det er interessant at se, hvor mange af Luthers tanker der ligger til grund for den måde, vi tænker på i dag. Foredraget vil derfor også trække en tråd fra dengang til nu”

Midtvejs: Kaffe & lagkage

Kl. ca. 16.oo slutter vi dagen med et par af digteren Iben Krogsdals gendigtninger fra 2016 af Luthers salmer ved Sine Berg og Svend Burchardt.

Pris for deltagelse og mad er 200 kr., som betales ved mødet.

Tilmelding til Marianne Gyldenkærne mariannegyldenkaerne@gmail.com senest den 1. oktober.

Detaljer

Dato:
8 oktober 2017
Tidspunkt:
10:30 - 16:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Scroll to Top