Særlige steder med betydning

Har du særlige steder, hvor ting er sket i dit liv?

Hvor friede din kæreste?

Hvor holdt I i hånd, kyssede den første gang?

Har du særlige steder, hvor barndomsminder vælder frem?

Steder med særlig betydning.

Et sådan sted er Jerusalem. Religionernes by, den hellige stad…..kært barn mange navne.

Og det er med lige dele betagelse og afsky, at mellemøstkorrespondenten Steffen Jensen har boet lige præcis dér gennem flere år.

Og han deler sine betragtninger, sin forundring, sin glæde og sin afsky ved lige præcis denne by.

For det er ikke bare faraoner, sultaner, hellige krigere, generaler, profeter og politikere, der strides om den hellige by. Også præster, imamer og rabbinere har igennem årene haft svært ved at forstå, at næstekærlighed også burde række til naboen her i byen, selvom denne har en anden religion.
Alle tre store monoteistiske verdensreligioner er her, Jødedommen, Kristendommen og Islam, og de gør hver især deres krav gældende.
Hver især har de deres eksklusive hellige sten. For Jerusalem er byen, hvor selv stenene er hellige. Sten!!!    Hellige sten!?!
Men stadigvæk ganske almindelige sten. Kolde, hårde og i bogstavelig forstand stendøde sten.

En af disse sten er et stykke råt, kuperet og ubehandlet grundfjeld, som stikker op af jorden. Herfra skulle Muhammeds hest Bouraq i en natlig drøm have sat fra på profetens himmelfart. Herover er der nu bygget en moské. Dette sted er Islams tredje helligste efter Mekka og Meddina.
Ifølge traditionen skulle det også have været på dette klippefremspring at Abraham skulle have ofret Isak (i Islam er det Ismail, Ibrahim skulle ofre), men i sidste øjeblik blev stoppet af Guds engel og givet en vædder i stedet.

Det ubegribelige ved den her by er, at levende mennesker, når de får fødderne på Jerusalems hellige jord, er villige til at gå i døden for disse stendøde sten. Men sådan er det med Jerusalem – denne paradisiske galeanstalt med de mange følelser for steder og hændelser.

Måske du kender bare en lillebitte smule af det fra dit eget inderste skatkammer? De særlige steder, hvorfra betydning og livsvigtige begivenheder udspringer.

 

 

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og notifikationer fra Kjellerup og Omegns Valgmenighed på mail. Du kan altid afmelde dig igen.

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data.

Scroll to Top